pondělí 14. března 2022

Ukázal rok 2022 dalšího rouškového šmejda? PaedDr. Jan Šaroch a GR - Nano Program s.r.o.

Pana PaedDr. Jana Šarocha a firmu GR - Nano Program s.r.o., IČ 08325979 jsme zde již zmínili. Pan Šaroch (jednatel GR - Nano Program) s panem Zimou (jednatel Respilon, dříve prezentovaný vizitkou partnera Genom Invest Ltd.) v minulosti intenzivně spolupracovali, redakce o tom má k dispozici mnoho materiálu, předmětem byl i patent "FIMAT 3000/TNFM 3000". Nyní se především ukázalo, že také pan Šaroch se rozhodl porušovat obchodní pravidla i dobré mravy.

Zmínka o Dr. Šarochovi a firmě GR - Nano Program s.r.o. byla na našem blogu publikována v příspěvku ČOI udělila první pokuty, problémy Respilon pokračují.

"K 31.1.2022 měly být vyplaceny investice do dluhopisů 2022A a nejsou. Co s tím udělat?", ptá se z kraje února 2022 v komentáři čtenář tohoto blogu, který je v nešťastné pozici investora do korporátního dluhopisu.

Příspěvek v diskusi ze dne 11. března 2022

Příspěvek o tom, že proti panu PaedDr. Janu Šarochovi je vedeno několik exekucí, jsme ještě neověřili. Na adrese Náměstí Osvobození 63, Cvikov I, 471 54 Cvikov opravdu sídlí Cvikov - městský úřad. Pan PaedDr. Jan Šaroch v tomto ohledu v roce 2022 vypadá jako bezdomovec.

Podivuhodný zápis VH

Citujeme části ze zápisu VH ze dne 30. listopadu 2021 (došel na soud dne 3. února 2022, založen do sbírky listin dne 9. března 2022):

"Jednatel společnost PaedDr. Jan Šaroch doručil dne 1.2.2021 na adresu společnosti GR - Nano Program s.r.o. své odsoupení z funkce jednatele společnosti, ve kterém rovněž uvedl, že v průběhu celého jeho funkčního období jednatele nebyl o činnosti společnosti informován, a veškerá rozhodnutí probíhala výhradně mimo jeho osobu, a to zřejmě i v případech, kdy společenská smlouva společnosti požadovala zastupování dvěma jednateli."

Jednatel PaedDr. Jan Šaroch si v roce 2021 nepřál používat své jméno při GR - Nano Program, spolupráci prostřednictvím samostatných smluv se nebránil
Jednatel PaedDr. Jan Šaroch si v roce 2021 nepřál používat své jméno při GR - Nano Program, spolupráci prostřednictvím samostatných smluv se nebránil

"BcA. Vendula Seidlová nevysvětlila, co znamenají výběry hotovosti z bankovního účtu společnosti;"

"BcA. Vendula Seidlová nevysvětlila transakce a půjčky nad 250 tis. Kč z účtu společnosti, jakož ani nedoložila, že jako jednatel neporušila ust. čl. V. odst. 2 společenské smlouvy společnosti;"

"BcA. Vendula Seidlová nevysvětlila financování patentů svědčících třetím osobám, zejména pak bývalému jednateli PaedDr. Janu Šarochovi, rozpor nákladů a očekávaných výnosů pro společnost;"

"Dopisem ze dne 4.8.2021 odvolali vlastníci nemovitosti, a to pan Jiří Mareš starší a Jiří Mareš mladší, ve které je umístěno sídlo společnosti, konkrétně na adrese K Jezu 134, Chlumec nad Cidlinou I, 503 51 Chlumec nad Cidlinou, souhlas s umístěním sídla společnosti GR - Nano Program s.r.o. na uvedené adrese."

Obrázek z OR, osoba jednatele vymazána 8. března 2022, den zániku funkce 30. listopadu 2021
Obrázek z OR, osoba jednatele vymazána 8. března 2022, den zániku funkce 30. listopadu 2021

Zápis v OR o změně na pozici jednatele ze dne 30. listopadu 2021 proběhl až v březnu 2022.

Veřejná nabídka dluhopisů na webu ceskedluhopisy.cz

"Emise dluhopisu společnosti GR – NANO PROGRAM s.r.o. je určena na vytvoření výrobní linky na vlastním pozemku pro výrobu obličejových roušek," tak zněla aktualita dne 25. července 2019. Později dne 20. ledna 2020 ohlásili, že bylo vyprodáno.

"Společnost GR – NANO PROGRAM S.R.O.  je v současné době stále více zahlcena objednávkami na obličejové roušky. V posledním týdnu uzavřela kontrakty na dodání vyšších milionů kusů roušek. S výrazným navýšením výroby jsou spojeny další investice a proto se majitelé společnosti rozhodli vytvořit novou emisi dluhopisů (navazující na emisi: Nanotechnologie – roušky 2021 a dále na emisi: Nanotechnologie – roušky 2022). Dodatečně získané prostředky budou použity na pokrytí výrazného navýšení poptávky," uvádí prezentace emitenta GR – NANO PROGRAM s.r.o. na webu ceskedluhopisy.cz k emisi "Nanotechnologie – roušky 2022A", jejíž úpis byl zahájen dne 1. února 2020. Dne 12. května 2020 zde zveřejnili zprávu o tom, že dluhopisy v celkovém objemu 14,6 mil. Kč byly vyprodány.

Jednání pana PaedDr. Jana Šarocha

V jednání jednatele pana PaedDr. Jana Šarocha nalézáme zjevný rozpor, když tvrdil, že v průběhu celého jeho funkčního období jednatele nebyl o činnosti společnosti informován a veškerá rozhodnutí probíhala výhradně mimo jeho osobu.

První stránka obj. ze dne 17. července 2019

Druhá stránka obj. ze dne 17. července 2019

V rozporu s tímto tvrzením hovoří informace umístěná na webu ceskedluhopisy.cz. Citujeme: "Vysoká poprávka po produktu jak ze strany českých subjektů, tak v zahraničí. (Dne 17.7.2019 došlo k podpisu objednávky se zahraničním subjektem na dodání 2 500 000 obličejových roušek viz objednávka: str 1., str 2.)," uvedli v propagaci na podporu prodeje dluhopisu "Nanotechnologie – roušky 2021", jehož úpis byl zahájen dne 1. srpna 2019. Jednatel pan PaedDr. Jan Šaroch je podepsán na obou stránkách této objednávky.

Web společnosti GR – NANO PROGRAM zrušen

Doména grnp.cz s webovou prezentací, na kterou dodnes odkazuje portál ceskedluhopisy.cz byla zrušena.

Pokus o zobrazení stránky grnp.cz selhal

Záznam o doméně grnp.cz nebyl nalezen ani v registru nic.cz

Předčasné závěry

Podle notářského zápisu NZ 406/2019 ze dne 4. července 2019, kterou byla uzavřena společenská smlouva o založení společnosti GR – Nano Program s.r.o., se pan PaedDr. Jan Šaroch a slečna BcA. Vendula Seidlová stali jednateli společnosti GR – Nano Program s.r.o. a vědomi si svých práv a povinností z toho plynoucích funkci přijali, o tom nebudiž pochyby.

Podepsán pan Dr. Jan Šaroch, po jednání s panem Romanem Zimou
Podepsán pan Dr. Jan Šaroch, po jednání s panem Romanem Zimou

Dřívější jednání pana PaedDr. Jana Šarocha a spolupráce s panem Zimou z Respilon (dříve Genom Invest Ltd.) neslo i označení filtračního materiálu FIMAT 3000 a textilní nano obličejové masky TNFM 3000. Ano, tato stejná označení obličejové roušky TNFM 3000 i filtračního materiálu FIMAT 3000 byla pak o 8 let (v roce 2019) užita při prezentaci společnosti GR – Nano Program s.r.o. na webu ceskedluhopisy.cz a grnp.cz.

Můžeme dnes předčasně činit nějaké další závěry a hodnotící soudy. Na této kauze nesplacených dluhopisů se zvýšila pravděpodobnost, že v této věci bude rozhodovat soud (nemáme informace, že takové podání již bylo učiněno). Činnost GR – Nano Program s.r.o. a jejího jednatele pana PaedDr. Jana Šarocha otevírá množství otázek a zápis valné hromady z listopadu 2021 (zveřejněný v březnu 2022) k tomu velkou měrou přispěl.

21 komentářů:

  1. Máme dobrou zprávu o tom, že některým investorům byly dluhopisy po splatnosti splaceny. Tým ceskedluhopisy.cz v tomto pomáhá.
    V následujících týdnech by mělo dojít ke kompletnímu uhrazení závazků emitenta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto neni úplná pravda. Před převedením finančních prostředku z GR NANO do Enviroment Holding byla jen část jistin vyplacena věřitelům. V té době nikdo netušil, ze se jedna o velký podvod.

      Vymazat
  2. Je 6.5., ale žádná úhrada od emitenta nedošla. To jsme si s p.Paed.Dr. pěkně naběhli.Titul asi získal také podvodem, jak jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste v nějakém kontaktu s GR - Nano Program s.r.o. nebo s ceskedluhopisy.cz?

      Vymazat
    2. Mě nikdo nekontaktoval, ani gr nano, ani české dluhopisy. Najednou nepřišla měsíční úhrada za dluhopis.

      Vymazat
    3. Jsem na tom dosti podobně, takže výdělek na investici -93%...

      Vymazat
  3. Za květen už nepřišla měsíční splátka za dluhopis, takže asi podvod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakou měsíční splátku teď v květnu 2022 čekáte? Emise s názvem "Nanotechnologie – roušky 2022A" veřejně nabízená na ceskedluhopisy.cz měla splatnost ke dni 31.1.2022. Nebo je tomu jinak?

      Vymazat
    2. Vážená redakce, je to samozřejmě jinak. Možná by nebylo od věci se s kauzou nejprve seznámit, než se k ní začnete vašimi poznámkami vyjadřovat. GR Nano program vydal i dluhopisy splatné k červenci 2021 a klientům nabízel prodloužení o rok. V tomto případě by tedy měli klienti očekávat úroky i teď v květnu 2022. Myslím, že je to logické, co říkáte?

      Vymazat
    3. GR - Nano Program s.r.o. emitovali prostřednictvím platformy České dluhopisy 3 emise dluhopisů.
      Nanotechnologie – roušky 2022A (emise vyprodána, objem 14,6mil CZK, úpis od 1.2.2020, splatnost 31.1.2022)
      Nanotechnologie – roušky 2022 (emise vyprodána, objem 2mil CZK, úpis od 1.2.2020, splatnost 31.1.2022)
      Nanotechnologie – roušky 2021 (emise vyprodána, objem 8,4mil CZK, úpis od 22.7.2019, splatnost 21.7.2021)
      Dluhopisy vydali v celkovém objemu 25 mil CZK, očividně plnili podmínky pro podlimitní emise. Po splatnosti emise s názvem "Nanotechnologie – roušky 2021" k 21.7.2021 teoreticky mohli vydat novou emise v objemu až 8,4mil CZK, nebo splatili jen část. Bylo blíže oznámeno ve veřejných zdrojích? Dáte odkaz?
      V březnu 2022 veřejné zdroje uvedly, že společnost ENVIRONMENT Holding a.s. (v dozorčí radě působí BcA. VENDULA SEIDLOVÁ) převzala závazky za GR - Nano Program s.r.o.

      Vymazat
    4. A Vendula zase profiluje v další firmě? To se všichni můžou s investicí do Nanoroušek rozloučit.

      Vymazat
  4. Některé firmy vydávají dluhopisy s úmyslem, že je v budoucnu nikdy nesplatí. p. Seidlová byla jednatelkou několika firem, které byly v minulosti zlikvidovány . Nyní figuruje i v dalších firmách.

    OdpovědětVymazat
  5. Tým České dluhopisy jenom slibuje, ale nic se neděje.

    OdpovědětVymazat
  6. Navrhuji soudní řízení

    OdpovědětVymazat

  7. Společnost Nanotechnologie- Nanoroušky 2022A již nemá žádného jednatele pouze 2 společníky
    .Vendula je v dozorčí radě Enviroment holding, společnost vydala dluhopisy a také je nesplácí. Jednatel této společnosti nabídl splacení dluhopisů z Nanoroušek, ale nic nepřišlo.
    Doporučuji podat trestní oznámení.

    OdpovědětVymazat
  8. Podvody s dluhopisy Roušky 2021, 2022 a 2022A je již v řešení Policie ČR. K další hlavním podvodníkům patří Hrubý, který se přemístil do Senegalu a tam spokojeně žije z peněz věřitelů.

    OdpovědětVymazat
  9. GR Nano je v likvidaci!!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Věřitele se postupne přihlašují o své pohledávky u Policie ČR. Nevíme vůbec, zda Policie něco vyšetřuje. Vyslechla některé věřitele a jednatele GR NANO. Vše zůstává na mrtvém bodě. Hrubý si dal prodává dluhopisy, dokonce už začal i v Rusku. Má další firmy. např. LANDEE HOLDING, LANDEE BOHEMIA atd. Je doopravdy na místě toto zmiňovat zde, protože o tom, co postupne odhalují někteří věřitelé, nemá Policie ani páru.
    Takže co děla? Vůbec nic nevyšetřují, protože se k tomu vyjádří, že je to normální a umožňují to naše zákony, a nejsou to zas tak velké podvody. !!!!!!!
    Tím tyto šmejdy podporuji a nechávají jim volnou ruku dále krást, podvádět, přivádět lidi na mizinu a k zoufalství.

    OdpovědětVymazat
  11. A "úžasná" společnost je České dluhopisové tržiště. nenechte se nachytat. V závěru nic neví, o ničem neví, nic jim není známo.

    OdpovědětVymazat