úterý 5. května 2020

Komentář k vyjádření firmy RESPILON z 10. dubna 2020 ke článku na serveru Hlidacipes.org


Tento týden to bude měsíc, co server HlídacíPes publikoval článek Vláda svěřila dodávky statisíců roušek firmě Respilon. Ta se ohání pochybnými certifikáty (pátek, 10. dubna 2020).

A začalo divadlo s Respilonem..



Vedení Respilonu představují manželé Zimovi. Na článek promptně reagovali svým vyjádřením, které zveřejnili ještě tentýž den 10. dubna 2020.
"O dodávání roušek a respirátorů pro zdravotníky s vládou jednáme, dosud jsme žádnou smlouvu nepodepsali," prohlásila Jana Zimová.
Jak vysvětlila Jana Zimová, Respilon nevyrábí žádné nanovlákenné materiály.
"Zmíněná americká laboratoř nám testovala nanovlákenné materiály ze kterých vyrábíme masky, ale zadavatel testování byl a je vždy výrobce nanomembrány. U certifikací, které článek zmiňuje není nikde na certifikátech napsáno, že je zadavatelem Respilon. Zadavatel je výrobce, a z toho důvodu ani nemohla laboratoř potvrdit, že by testovala výrobky pro Respilon."
"Aktuálně máme hotové nové tři testy z této laboratoře z března 2020 na filtr, který použijeme do nových modelů našich masek, ty jsou dělané též na jméno výrobce," doplnila na závěr to nejdůležitější.
Vedení Respilon se v tomto vyjádření pochlubilo třemi testy materiálu AntiMicrobe Web R, který chtěli použít do nových modelů masek z řady Virus Killer. Původem je tento materiál z Číny, Izraele, nebo Turecka? Respilon výrobce tajili. Zatímco se začalo diskutovat o původ materiálu, k jeho vývoji a výrobě se mezitím přihlásila česká společnost Nano Medical.
"Nikomu jsme nedali svolení k používání našich certifikátů nebo k jakémukoli nakládání s nimi. Ba co víc, ani jsme tento materiál zatím žádnému komerčnímu subjektu nedodali, ani se k tomu smluvně nezavázali. Jedinou výjimkou jsou dodávky pro Liberecký kraj", píše iDNES vyjádření paní Marcely Munzarové, jednatelky Nano Medical.
Zdroj: Výrobce „zabijáka koronaviru“ se chlubil cizími testy, pochybnosti rostou
Článek na iDNES prozradil další skutečnost, tedy že pro společnost Respilon pracuje paní Dita Stejskalová, jednatelka reklamní agentury Ogilvy.

Žádné komentáře:

Okomentovat