čtvrtek 27. srpna 2020

Respilon poskytne dar VUT. Vedení společnosti nadále pod tlakem exekucí?

14. srpna 2020 byla uzavřena darovací smlouva č. 004249/2020/00, kterou se společnost RESPILON Group s.r.o. zavázala věnovat Fakultě strojního inženýrství univerzity VUT v Brně peněžitý dar ve výši 237.212,- Kč.

Jak informoval server HlídacíPes.org, téhož dne byla smlouva zveřejněna v registru smluv a připomněl také související věci.

Když koncem května přinesl deník Právo zprávu o tom, že brněnskou společnost Respilon čeká zřejmě soudní spor s Vysokým učením technickým v Brně (VUT) kvůli zneužití autorských práv a poškození dobrého jména, redaktoři při tom zveřejnili informaci o pohledávce VUT vůči dřívější společnosti Redspeare&Co. LLP, která je personálně propojená přes osobu Romana Zimy, současného jednatele společnosti RESPILON Group s.r.o. Z této spolupráce zůstal VUT doteď za touto firmou dluh zhruba 250 tisíc korun.

„Pan Zima v rámci osobního jednání nabídl, že by v rámci dobrých vztahů tuto částku vyrovnal on jako fyzická osoba. Ale ani k této oblasti jeho vlastního návrhu nemáme žádný konkrétní návrh smlouvy ani nic dalšího. Byla to bohužel pouze proklamace na tom společném jednání,“ sdělil Právu na konci května kancléř VUT.

Připomeňme na tomto místě, že proti fyzickým osobám ve vedení firem RESPILON je od roku 2011 vedena jedna exekuce za druhou, v květnu jich měli na krku už 37. Za této situace je proto minimálně podezřelé, z jakých osobních peněz chtěl pan Zima jako fyzická osoba uhradit VUT částku okolo 250 tisíc korun. S odstupem 3 měsíců víme, že svou nabídku nemyslel vážně.

Darovací smlouvu sice podepsal pan Roman Zima, avšak jako CEO a jednatel společnosti RESPILON Group s.r.o., nikoli jako fyzická osoba. Mimochodem vyrovnal již pan Zima exekuci vedenou od prosince 2019 proti RESPILON Group s.r.o.?

Podnikání Respilonu nicméně nadále prověřuje Česká obchodní inspekce. Podnětů proti firmě se podle mluvčího ČOI Jiřího Fröhlicha sešlo víc než deset, informoval dne 18. srpna 2020 server HlídacíPes.org.

Aktualizace 14. listopadu 2020: Částka ve výši 237.212,- Kč byla společností RESPILON Group s.r.o. uhrazena na účet VUT dne 24. srpna 2020.

Žádné komentáře:

Okomentovat