pondělí 19. října 2020

Vydrží Respilon v nabídce Klubu pevného zdraví u Všeobecné zdravotní pojišťovny?

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP 111) od srpna 2020 nabízí svým pojištěncům slevy na nákup produktů Respilon. Všechny produkty jsou prezentovány jako výrobky z nanovláken s výjimečnou filtrační schopností chránící lidské zdraví.
Sleva na nákup skrze VZP Klub pevného zdraví byla nastavena na jednotnou sazbu -20%, týká se tří produktů a bohužel ani jeden není bez problémů.
  1. antivirový nákrčník R-shield
  2. nanovlákenné FFP2 respirátory  RespiPro White a RespiPro Carbon
  3. okenní membrána do oken RWM 5.0
Již dříve v letošním roce jsme na těchto stránkách informovali o programu slev -15% u zdravotní pojišťovny OZP 205. Šlo tehdy o roušku ReSpimask, protismogový šátek RESPILON Antismog Scarf (neboli R-shield) a membránu do oken RESPILON AIR. Když bychom v dnešním seznamu produktů u VZP respirátory RespiPro zaměnili za ReSpimask, pak dostaneme stejnou nabídku slev jako u OZP, mimochodem již v květnu 2020 pojišťovna OZP odstranila nabídku RESPILON Group .

Aktualizace 3. listopadu 2020: Ministerstvo zdravotnictví ke dni 30. října 2020 zrušilo darovací smlouvu s Respilon s účinky od samého počátku jako by darovací smlouva nevznikla a tímto odstoupila od daru společnosti RESPILON Czech s.r.o.

Problematické produkty Respilon

O nákrčníku R-shield jsme psali například u příležitosti klamavých obchodních praktik zástupců Respilon v Havířově a podrobně také v souvislosti s objednávkou z Policejního prezidia. Produkt i podle certifikátů, která samo vedení Respilon předložilo, deklarovanou účinnost filtrace neplní. Upozorňujeme také na to, že Respilon nikdy netestovali účinnost filtrace hotového produktu, proto skutečná účinnost může být ještě nižší.

Laboratorní zkoušky okenní membrány Respilon AIR ukázaly, že tento produkt má mizernou funkčnost a deklarovanou účinnost filtrace zdaleka neplní, jde tak o marketingový podvod. Tento produkt Respilon zkrátka neobsahoval nanovlákna a předmětné zkoušky již byly předány dozorovým orgánům.

Co se týče respirátorů RespiPro, existuje již závazné stanovisko ČOI o tom, že firma Respilon porušila právní předpisy a věc je řešena ve správním řízení, kde budou padat pokuty.

Slevový kód

Sleva se u Respilon aktivuje zadáním slevového kódu při vystavení objednávky, postup jsme neověřovali.

Nabídka slevy Respilon na stránkách VZP KPZ ještě v srpnu obsahovala odkaz na certifikace a test.reporty


Tento obrázek nabídky slev Respilon na stránkách Klubu pevného zdraví (VZP) byl pořízen v srpnu 2020 a obsahoval odkaz na certifikace a test.reporty. Toto už je minulostí, dnes už VZP na test.reporty a certifikace Respilon neodkazuje.


"Našim členům se vždy snažíme nabídnout výhody, na kterých mohou ušetřit. Respilon se opravdu stal partnerem Klubu pevného zdraví a nabízí našim členům slevy. Podpora partnerů probíhá formou spolupráce tak, že jim umožníme prezentovat jejich nabídku slevy v katalogu Klubu pevného zdraví," vysvětlila z VZP odborná referentka marketingu a služeb pro klienty.
Brzy přineseme mnohé další informace o probíhajícím šetření u České obchodní inspekce (ČOI) apod.
"Aktuálně žádnou další stížnost na poskytovanou slevu partnera nemáme, ale informace budeme brát v potaz v dalším jednání s partnery," dodala z VZP odborná referentka.

Závěr

Závěrem jedna prostá otázka.

Jak dlouho vydrží nabídka slevy Respilon v Klubu pevného zdraví u Všeobecné zdravotní pojišťovny a jak dlouho bude VZP podporovat šmejdy Respilon?

Žádné komentáře:

Okomentovat