sobota 14. listopadu 2020

ČOI udělila první pokuty, problémy Respilon pokračují

Šetřením České obchodní inspekce (ČOI) bylo zjištěno, že výrobky RESPILON Group s.r.o., co byly na trh uvedeny jako osobní ochranné prostředky, nesplňují požadavky stanovené Nařízením Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/425, o osobních ochranných prostředcích a o zrušení směrnice rady 89/686/EHS.

Společnost RESPILON Group s.r.o. tak výrazně pochybila, porušila právní předpisy a ČOI ji po právu poslala do správního řízení a vyměřila pokutu. Nové informace z října 2020 již hovoří o tom, že za porušení předpisů s uvedením/dodáním těchto výrobků RespiPro Carbon typu FFP2, Profesional half mask, typu FFP1 a RESPILON antismog scarf – multifunkční nákrčníky, byla Respilonu udělena pokuta ve výši 200.000 Kč.

RespiPro Carbon a problematické nákrčníky

"Jako výrobce společnost prokazatelně u dvou druhů ochranných prostředků, filtračních polomasek, nevypracovala prohlášení o shodě, CE, a nevybavila výrobky všemi potřebnými informacemi. Dále inspekce uložila pokutu za to, že společnost distribuovala osobní ochranné prostředky, nákrčníky, bez značky CE, nepřiložila k nim prohlášení o shodě, návod a další potřebné informace jako účinnost, třída ochrany, doba použitelnosti a podobně," sdělil mluvčí ČOI.

Další pokuta ve výši 10.000 Kč patří Respilonu za to, že se vůbec neobtěžovala na svém e-shopu spotřebitele řádně informovat o rozsahu uplatnění práva z vadného plnění, tedy reklamace.
Obě pokuty nabyly právní moci dne 13. října 2020.


Šetření pokračují

Očekáváme, že šmejdům Respilon budou uděleny brzy další pokuty. Šetření není ukončeno u produktu ReSpimask, který byl na svém obalu označen jako osobní ochranný prostředek podle třídy ochrany FFP1, přitom deklarovanou normu EN-149 neplní. Podle reportu z 30. září 2020 šetření ČOI pokračuje u výrobku RESPILON antismog scarf (R-shield) a u výrobku Respilon AIR – RESPILON Window Membrane 5 (okenní membrána), produkty jsou zatíženy mnoha problémy.


Připomeňme některé letos se hromadící problémy Respilon.

Zkušenosti se šmejdy Respilon

Máme informace, že se „spoluprací“ s panem Zimou má zažitou neblahou zkušenost pan PaedDr. Jan Šaroch, ten od roku 2019 působí ve společnosti GR - Nano Program s.r.o. Také tato společnost letos na trhu veřejně vydala dluhopisy s pevným kupónem 9,1 % p.a. (dluhopis nanotechnologierousky 2021, druhý dluhopis 2022 a třetí dluhopis 2022a), v porovnání s Respilon se firma prezentuje jen 3 roky starým certifikátem z Nelson Labs (VFE report ze dne 6. listopadu 2017), víme, že Respilon se letos prezentují certifikáty z roku 2012, 2014.
„V současné době se jedná o jediný typ obličejové roušky na trhu, který uživateli zaručí spolehlivou ochranu před nebezpečnými mikroorganismy, především viry,“ uvádí dnes na webu http://grnp.cz/oblicejove-rousky.

Společnost Respilon se potýká s problémy nejen u nás, ale i v zahraničí. Máme informace, že i tam běží postupy proti Respilon a jejich zástupcům.

7 komentářů:

  1. K 31.1.2022 měly být vyplaceny investice do dluhopisů 2022A a nejsou. Co s tím udělat ? 603725456

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl jste na mysli dluhopisy upsané společností GR - Nano Program s.r.o. s úrokem 9,10% p.a., měsíční výplatou úroku a se splatností 31.1.2022. Pravidelné měsíční výplaty platili? Komunikuje s investory pan jednatel PaedDr. Jan Šaroch?

      Vymazat
    2. Ano přesně ty. Mám stejný problém. Taky stále nemám vyplaceno 6 týdnů po splatnosti.

      Vymazat
  2. Prosím má někdo už vyplacené dluhopisy 2022A? Nějaký aktuální vývoj?

    OdpovědětVymazat
  3. Jelikož má PaedDr. Jan Šaroch na sebe několik exekucí a "bydlí" na radnici, můžeme se s jakýmikoli prostředky rozloučit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nastíněné situaci jsme se zorientovali a vydali o tom nový článek.

      Ukázal rok 2022 dalšího rouškového šmejda? PaedDr. Jan Šaroch a GR - Nano Program s.r.o.
      https://respilon.blogspot.com/2022/03/dalsi-rouskovi-smejdi-Jan-Saroch-GR-Nano-Program.html

      Vymazat